20 October 2013

Ναι στον πολιτιστικό τουρισμό, Όχι στο «Μουσείο Κεμάλ Αταττούρκ»

Προσφάτως, εγκαινιάστηκε σε Ελλαδικό έδαφος το «Μουσείο Κεμάλ Αταττούρκ» και υπήρξαν και Έλληνες αξιωματούχοι  που παραβρέθηκαν στο συγκεκριμένο γεγονός˙ μία ημέρα θλίψης και πικρίας για κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία του και τούς προγόνους του.
Η Τουρκική Δημοκρατία έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί τον Αταττούρκ ήρωα και εθνοπατέρα, αλλά η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο άνθρωπος αυτός επιδίωξε και κατάφερε να ονομαστεί «σφαγέας» τών Ελλήνων τής Μικράς Ασίας και τού Πόντου, αλλά και άλλων μη τουρκικών λαών τής άλλοτε παντοδύναμης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι μεγάλη προσβολή εμείς οι Έλληνες να μην σεβόμαστε τα μαρτύρια τών προγόνων μας και να τιμούμε τον άνθρωπο-εμπνευστή τής γενοκτονίας εκατομμυρίων ανθρώπων και όλα αυτά στον βωμό τού χρήματος, διότι οι Έλληνες υποστηρικτές τού Μουσείου τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει η Βόρεια Ελλάδα Τούρκους τουρίστες.
Είμαι μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Μικρασιατικής Εστίας Νομού Πέλλας, ενός συλλόγου τα μέλη τού οποίου έχουν ακούσει από παππούδες και γιαγιάδες (όχι από κάποια βιβλία ιστορίας, αλλά απευθείας από τούς μάρτυρες τών γεγονότων) πώς το επίσημο κράτος τής Τουρκίας τών Νεότουρκων τούς κατεδίωξε βιαίως. Κι όμως, εμείς οι απόγονοι αυτών τών ανθρώπων, διατηρούμε καλές πολιτιστικές σχέσεις με σημερινούς Τούρκους και επιθυμούμε τούς Τούρκους τουρίστες που θα επισκεφτούν οθωμανικά μνημεία, ιστορικά και θρησκευτικά. Η Εστία μας το έχει αποδείξει με την μελέτη και προώθηση τέτοιων μνημείων Οθωμανικού πολιτισμού τής περιοχής μας. Μην ξεχνάμε ότι τα Γιαννιτσά ήταν μία Οθωμανική πόλη και οι Έλληνες δεν το κρύβουμε αυτό, διότι ούτε το όνομα τής πόλης αλλάξαμε· θα μπορούσαμε να την είχαμε μετονομάσει σε Νεάπολη, για παράδειγμα. Θέλουμε την αποκατάσταση μνημείων Οθωμανικού πολιτισμού, διότι είμαστε άνθρωποι πολιτισμένοι και αυτά τα μνημεία πρέπει να επιδιώξουμε να τα επισκεφτούν οι γείτονες Τούρκοι.
Στην περίπτωση τού «Μουσείου Κεμάλ Αταττούρκ» προδίδουμε τούς πατεράδες μας και τις μανάδες μας, τών οποίων τα ιερά λείψανα τών σφαγιασμένων κορμιών τους παρέμειναν στη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Με τη βοήθεια τού Αταττούρκ, στελέχη τού Γερμανικού στρατού εκείνης τής εποχής έκαναν δοκιμές μεθόδων γενοκτονίας για να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα εις βάρος τών Εβραίων.
Ο πολιτιστικός τουρισμός έχει ως στόχο την επίσκεψη τών πολιτιστικών μνημείων ενός λαού. Δεν πιστεύω ότι η οικία ενός σφαγέα λαών είναι πολιτιστικό μνημείο. Έχουμε στα Γιαννιτσά πολλά αξιόλογα μνημεία οθωμανικής προέλευσης και επιθυμούμε τη συντήρηση αυτών, αλλά το να τιμά η Ελλάδα τον εξολοθρευτή τέκνων της, είναι μεγάλη ασέβεια και δεν έχει καμία σχέση με την λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, κάθε άλλο υποδηλώνει ότι οι Έλληνες υποστηρικτές τού Μουσείου αυτού μπορούν να ονομασθούν απολίτιστοι.
Τελειώνοντας, έχω να κάνω μία επιχειρηματική πρόταση στους Έλληνες που επιθυμούν το Μουσείο για να έχουμε εισροή τουριστικών κεφαλαίων στη χώρα μας. Ο σεξοτουρισμός ήταν πάντοτε σε άνθιση και αφού η ανθρώπινη φύση δύσκολα θα αλλάξει, τότε και ο σεξοτουρισμός δεν θα έχει ποτέ κάμψη.
Τούς προτείνω λοιπόν να οργανώσουν αυτόν τον τουρισμό και να χρησιμοποιήσουν αδελφές, κόρες και υιούς (ως σωστοί τουριστικοί επιχειρηματίες πρέπει να καλύψουν ΟΛΑ τα γούστα τών πελατών, όχι μόνο gay parades να οργανώνουν), ακόμη και τις μητέρες, διότι υπάρχουν κι αυτοί που τούς αρέσει η προχωρημένη ηλικία στο σεξ.
Αφού δεν είναι ανήθικο να υπάρχει σε Ελλαδικό χώρο μουσείο αφιερωμένο σε κάποιον που η πολιτική του ήταν να οργανώσει γενοκτονίες λαών, τότε δεν είναι καθόλου ανήθικο εσείς που επιθυμείτε αυτό το Μουσείο, να προσφέρουν τα μέλη τών οικογενειών σας τις υπηρεσίες τους για το καλό τής πατρίδος.
Αφού το χρήμα είναι ο θεός σας, τότε επιβάλλεται τα κορίτσια σας και οι αδελφές σας να βοηθήσουν την πατρίδα.
Ντρέπομαι που γράφω αυτά, αλλά μόνο με αυτή τη γλώσσα μπορούν κάποιοι να ξυπνήσουν από τον λήθαργο όπου κοιμούνται βαρέως.   

Με λύπη μεγάλη και ντροπή,
Ιωακείμ Α. Χατζητιμοθεάδης

Γιαννιτσά

No comments: